TEHNOLOGIE

         Imediat dupa mulgere, laptele de iapa Chevalait®   este filtrat pentru indepartarea impuritatilor si apoi pasteurizat timp de un minut la temperatura de 70ºC pentru distrugerea micro- organismelor patogene, prevenirea alterarii si optimizarea perioadei de pastrare, mentinandu-se intacte proprietatile nutritive, fizico-chimice si organoleptice ale acestuia.

         Ulterior are loc procesul de atomizare, cel mai modern procedeu tehnologic de pastrare indelungata a laptelui, bazat pe dispersia lichidului sub forma de mici picaturi si uscarea rapida a acestora cu ajutorul unui curent de aer cald. Principiul de baza al acestui procedeu consta in pulverizarea laptelui in picaturi foarte fine (sub forma de ceata) intr-o camera speciala de uscare, in care se introduce un curent de aer cald. Pulverizarea fina a lichidului are drept scop marirea suprafetei de contact cu aerul cald care constituie agentul de uscare. Laptele se usuca aproape instantaneu si se transforma intr-un praf fin, care este ulterior separat de aer. Deoarece evaporarea apei are loc atat de repede, temperatura in picaturile de lapte nu depaseste valorile de 37 - 40ºC. Avantajele principale ale acestui procedeu de uscare, comparativ cu alte procedee (liofilizare, deshidratare) constau in obtinerea unui lapte praf cu proprietati calitativ superioare si cu un grad ridicat de solubilitate, de peste 99%.

 
  SC DEO VOLENTE SRL Importator unic: SC DEO VOLENTE SRL - RO 30051120, J40/4102/2012
Str.Odgonului nr.1, sector 6, Bucuresti
Punct de lucru: Str.Oasului nr.11, Otopeni, Ilfov
Tel: 0752.30.45.25 / 0722.195.720 / 031.807.74.77 / 021.539.49.61
E-mail: office@laptedeiapa.ro